—
apríl 4, 2017 09:14 · 2 minúty čítania
Rodinné vinárstvo z Modry, ktoré vyrába víno výhradne z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach, pričom dôraz kladie na zachovanie autentickosti terroir-u. Napríklad použitím špeciálnych ušľachtilých kvasiniek, ktoré boli vyselektované priamo z ich viníc. Každé víno je unikátne aj preto, lebo je vytvorené z kvalitnej suroviny vypestovanej len na jednej z troch častí terroir-u, čiže nemiešajú pri výrobe vína hrozno z rôznych vinohradov. Tieto „terroir-ne časti“ označujú podľa typu podložia daného vinohradu - PIESOK, SKALA a HLINA. Najúspešnejší je ich Veltlín, ktorý dokážu vyrobiť v dvoch typoch – ako Veltlínske zelené PIESOK a Veltlínske zelené HLINA. Ale aj ostatné ich odrody si vo víne zachovávajú svoj osobitý charakter a nie sú uniformné.
Degustované vína:
Termín: 19.4.2017 od 19:00 hod.
Vstupné: 10,- €/osoba
Miesto: Vinotéka Central Passage - na 1. poschodí v pasáži Art Hotela William, Laurinská 17, Bratislava
Príbeh vínnej pivnice sa začal písať v roku 1900, keď sa obchodník s vínom Johannes Ciglan rozhodol premeniť bývalú banskú štôlňu na pivnicu. Na rozkvet pôvodného vinárstva nadviazala rodina Jána Rosenbergera. Hrozno pochádza z Pukanca – z vinohradov vysadených v nadmorskej výške nad 400 mnm (najvyššie na Slovensku) a z okolitých obcí. Víno vyrábajú reduktívnym spôsobom.
Degustované vína:
Termín: 26.4.2017 od 19:00 hod.
Vstupné: 11,- €/osoba
Miesto: Vinotéka Central Passage - na 1. poschodí v pasáži Art Hotela William, Laurinská 17, Bratislava