Degustácie "S pivničkou za vínom"

apríl 4, 2017 09:14 · 2 minúty čítania

Degustácia vín z vinárstva PURUS

Rodinné vinárstvo z Modry, ktoré vyrába víno výhradne z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach, pričom dôraz kladie na zachovanie autentickosti terroir-u. Napríklad použitím špeciálnych ušľachtilých kvasiniek, ktoré boli vyselektované priamo z ich viníc. Každé víno je unikátne aj preto, lebo je vytvorené z kvalitnej suroviny vypestovanej len na jednej z troch častí terroir-u, čiže nemiešajú pri výrobe vína hrozno z rôznych vinohradov. Tieto „terroir-ne časti“ označujú podľa typu podložia daného vinohradu - PIESOK, SKALA a HLINA. Najúspešnejší je ich Veltlín, ktorý dokážu vyrobiť v dvoch typoch – ako Veltlínske zelené PIESOK a Veltlínske zelené HLINA. Ale aj ostatné ich odrody si vo víne zachovávajú svoj osobitý charakter a nie sú uniformné.

Degustované vína:

  • Moje&Tvoje 2016, polosuché
  • Silvánske zelené 2016, suché
  • Veltliner 2016, suché
  • Veltlínske zelené 2015, polosuché
  • Cyrifandl 2016, polosuché
  • Rizling rýnsky 2016, suché
  • Rizling rýnsky 2015, polosuché
  • Pinot blanc 2015, polosladké
  • Cabernet rosé 2016, suché
  • St. Laurent rosé 2016, polosuché


Termín: 19.4.2017 od 19:00 hod.

Vstupné: 10,- €/osoba

Miesto: Vinotéka Central Passage - na 1. poschodí v pasáži Art Hotela William, Laurinská 17, Bratislava






Degustácia vín z vinárstva Najväčšia vínna pivnica v Pukanci

Príbeh vínnej pivnice sa začal písať v roku 1900, keď sa obchodník s vínom Johannes Ciglan rozhodol premeniť bývalú banskú štôlňu na pivnicu. Na rozkvet pôvodného vinárstva nadviazala rodina Jána Rosenbergera. Hrozno pochádza z Pukanca – z vinohradov vysadených v nadmorskej výške nad 400 mnm (najvyššie na Slovensku) a z okolitých obcí. Víno vyrábajú reduktívnym spôsobom.


Degustované vína:

  • Rizling rýnsky 2015 suché
  • Rizling vlašský 2015 suché
  • Pinot blanc 2015 suché
  • Pinot gris 2015 suché
  • Sauvignon 2016 suché
  • Tramín červený 2016 suché
  • Leanka 2016 polosuché
  • André  ružové 2016 polosuché
  • Pinot noir 2015 suché
  • Frankovka modrá 2015 suché
  • Alibernet 2015 suché
  • Olinka 2015 sladké
  • Otylko 2016 polosladké


Termín: 26.4.2017 od 19:00 hod.

Vstupné: 11,- €/osoba 

Miesto: Vinotéka Central Passage - na 1. poschodí v pasáži Art Hotela William, Laurinská 17, Bratislava




Chcete novinky o víne a vinárskych podujatiach?

Záleží nám na ochrane Vašich osobných údajov. Prečítajte si podmienky ochrany osobných údajov.

Na prispôsobenie obsahu, reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Potvrďte prosím ich používanie.