—
október 6, 2019 08:03 · 2 minúty čítania
bratislava, ochutnávka, párovanie jedla a vína, selaví, vinárske podujatia, víno a jedlo, vínotéka selaví
Pozvánka na gastro zážitok v podaní šéfkuchára Jirka Zajíčka a Marchese Francesca Mazzei v párovaní vín zo svetoznámeho vinárstva Mazzei založenom v roku 1435.
Odrazovým mostíkom bolo dlho pripravované hosťovanie viacnásobného michelinského šéfkuchára Enrica Bartoliniho v Hoteli Lomnica. Keďže nie každý má Tatry ako na dlani, rozhodli sa v bratislavskej vínotéke Selaví preniesť tento zážitok aj do hlavného mesta. Francesco ešte pred samotnou návštevou Tatier spojí svoje umenie s Jirkovým v špeciálnom niekoľkochodovom degustačnom menu párovanom s vínami z portfólia vinárstva Mazzei.
Degustačné menu sa bude niesť v znamení atmosféry jesennej dediny s tajnými indíciami ako hmla, víkend u babičky alebo pečené jablká. Napárované budú jednoduché dedinské jedlá s tradíciou, spoločne so špičkovými vínami. Môžete sa tešiť aj na exkluzívne rarity, z ktorých existuje už len zopár fliaš, ktoré so sebou prinesie Francesco. Súčasťou degustácie bude aj prémiové slovenské víno ViaJur z Kaštieľa Pálffy.
Termín: 7. novembra 2019 od 18:00 hod.
Miesto: Reštaurácia a vínotéka Selaví, Klobučnícka 4, Bratislava
Cena: 129€