—
december 8, 2018 05:36 · 1 minúta čítania
Klasické burgundské odrody Pinot Noir, Pinot Blanc a Chardonnay spojila KARPATSKÁ PERLA v tomto víne do harmonickej kupáže. Víno vďaka svojej vyzretosti zaujme v prvom rade krásnou zlatožltou farbou. Následne zaujme atraktívnou a výraznou aromatikou sviežich citrusov a broskyne, ktorá je výsledkom vyzrievania vína v sudoch na jemných kvasničných kaloch, doplnená o vôňu vanilky a masla.
Víno je napriek svojmu veku (ročník 2015) stále krásne živé, v chuti stredne plné, šťavnaté a s dlhou dochuťou, ktorá pripomína briošku.
Toto víno si priam pýta pokrm s chuťou výraznejšej intenzity. Bravčové, jahňacie alebo jedlá z hydiny podávané s krémovými omáčkami a prílohami.
Doporučujeme podávať pri teplote 12 °C v otvorenejších vínnych kalichoch, ktoré umocnia zážitok z tohto vína.
TIP: Ak víno nemáte vopred zachladené, tak ho vložte do chladničky asi na 1,5 hodiny pred podávaním.
Na zdravie!