—
október 16, 2018 07:11 · 2 minúty čítania
Pre všetkých, čo hľadajú inšpiráciu, je tu nový seriál o slovenských vínach. Inšpirujte sa, aby ste vedeli, po čom najnovšie vo vínotéke siahnuť.
Krásne spojenie dvoch druhov Silvánu (Silvánske zelené a Silvánske červené). Vôňa s charakterom ovocia, broskyne a žltej hrušky, s bylinným nádychom medovky. Víno v chuti veľmi šťavnaté, s bohatou kyselinkou, takmer bez žiadneho zvyškového cukru. Mineralita vína akoby pripomína, že hrozno rástlo na výrazne žulovitom podloží v Malých Karpatoch.
Aj na jazyku cítiť ovocnosť, opäť známky broskyne. Chuť po prehltnutí tohto dúšku vína je trvajúca, s jemne pikantným záverom.
Krásne sa snúbi napríklad s chrbtom z králika, vareným vo vákuu metódou sous vide, obaleným v pancette, podávaným s bylinkovou polentou a na masle blanšírovanou zeleninou.
V každom prípade nezabudnite pri servírovaní použiť poháre na víno, ktoré umocnia zážitok z tohto vína.
TIP: Víno by malo byť vychladené na cca 9 - 11 °C – ak víno nemáte vopred zachladené, tak ho vložte do chladničky asi na 1,5 hodiny pred podávaním.
Na zdravie!