—
január 16, 2019 10:53 · 1 minúta čítania
Veltlínske zelené s dodatočným označením KRYO odkazuje na využitú maceráciu bobúľ hrozna pri nízkej teplote. O použití tejto technológie svedčí už aj samotná výrazne expresívna aromatika vína plná ovocnosti, zrelých šťavnatých broskýň, ďalej mandlí či bielych kvetov. A celý aromatický profil je podčiarknutý dotykom medu a minerality.
V chuti je víno, podobne ako v aromatike, ovocne plné, vyvážené, citrusovo šťavnaté. V závere chuti v ústach stredne dlhá trvácna dochuť s jemným medovým charakterom.
Toto víno vynikne najlepšej kombinácii s ľahšími úpravami bravčového, teľacieho a hydinového mäsa. Taktiež v kombinácii s rybami a morskými plodmi.
Odporúčame podávať vychladené na 12 °C vo vínnom pohári tulipánového tvaru.
Na zdravie!