—
máj 12, 2017 11:18 · 2 minúty čítania
Prijali sme pozvanie na ďalšiu zaujímavú akciu spojenú s vínom. Volá sa HORECA PRO a konala sa 11. mája 2017 v petržalskom Grand Hoteli Pressburg. Jej súčasťou boli aj sprievodné podujatia HORECA JOB FAIR a CRAFT BEER PRO, ale nás samozrejme zaujímalo predovšetkým víno :-).
V dvoch sálach sa stretli slovenské, moravské, rakúske, portugalské, maďarské a slovinské vína od rôznych vinárov a rôznych štýlov. Okrem tichého vína sme mali možnosť prechutnať aj šumivé, či fortifikované vína (portské).
Medzi vystavovateľov vo vinárskej sekcii patrili aj dodávatelia riešení pre vinárov a gastro zariadenia.
Nechýbali ani zaujímavé prednášky,...
...riadené degustácie,...
...a dokonca aj párovanie vína a čokolády, ktoré si pripravil a odprezentoval Tomáš Šajgal, somelier reštaurácie FOU ZOO v Bratislave.
Program bol teda naozaj pestrý a na svoje si určite prišli nielen somelieri, distribútori, ale aj samotní "vínomilci". Z pohľadu návštevníka hodnotím podujatie za veľmi vydarené a držím palce do ďalších ročníkov.
Viac fotografií z podujatia nájdete na našom Facebook-u >>
(https://www.facebook.com/pg/kamzavinom/photos/?tab=album&album_id=613140645543539)
(12.5.2017)
-----------------------------
text a foto: Ivan Záleský