Martinský festival vína (15.6.2018)

jún 2, 2018 04:19 · 2 minúty čítania

Martinský festival vína sa za roky svojej existencie stal jednou z top spoločenských akcií Hotela Turiec pre Martinčanov. V tomto roku sa pripravuje už jeho piaty ročník.

V základných  rámcoch program festivalu ostáva oproti minulým ročníkom nezmenený. Pripravuje sa ochutnávka približne 220 druhov slovenských a svetových vín. Okrem slovenských vinárstiev budú svoju produkciu prezentovať aj niektoré vinárstva z Talianska, Francúzska a Rakúska. Pripravená bude aj ochutnávka kvalitnej medoviny a po minuloročnom úspechu sa na festival vráti aj firma Gentle Jam s unikátnou ponukou alkoholických džemov. Tradične bude ponuka doplnená o teplé a studené špeciality vhodné k vínu. Hlavnou novinkou tohto ročníka bude Master Tasting, teda zóna, v ktorej sa budú degustovať exkluzívnejšie vína. Zaujímavosťou je, že k tejto myšlienke organizátorov priviedli práve ľudia, ktorí zažili festival už niekoľkokrát. Novinkou bude aj prezentácia exkluzívnej značky grilov.

Súčasťou festivalu bude opäť aj hodnotenie vín účastníkmi. V minulosti návštevníci  vyberali Top víno festivalu, v tomto roku budú vyberať Top vinárstvo festivalu. Rozhodovať bude nielen chuť vína, ale aj vizuál stánku či prístup vinára k návštevníkom, jeho šarm či vedomosti, ktoré sa viažu k vínu či prezentovanej značke. Zmení sa aj súťaž v sabrage. Namiesto rekordov a súťaže profesionálov budú mať priestor amatéri. O titul „Sekáč“ sa bude môcť pokúsiť ktorýkoľvek návštevník festivalu.

Termín: 15. júna 2018 (piatok) 17:00 - 21:30 hod.
Miesto: Hotel Turiec, A. Sokolíka 2, 036 01 Martin

Program:

  • degustácia viac ako 200 druhov slovenských a svetových vín
  • ochutnávky gastronomických špecialít
  • kultúrny a sprievodný program
  • súťaž o TOP VINÁRSTVO 5. MARTINSKÉHO FESTIVALU VÍNA
  • súťaž "Sabrage amatérov"
  • Master Tasting


Vstupenky: predaj na recepcii Hotela Turiec (Pozor! Limitovaný počet návštevníkov.)

Cena: 18€/osoba


Na prispôsobenie obsahu, reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Potvrďte prosím ich používanie.