Masterclass Rebenhof - degustácia Rieslingov (20.7.2017)

júl 4, 2017 01:58 · 2 minúty čítania

Pozvánka na "masterclass" s vinárom a vinohradníkom Johannesom Schmitzom z vinárstva Rebenhof Riesling Manufaktur zo strednej Mosely.

Vinárstvo sa nachádza vo vinohradníckej obci Ürzig na strednej Mosele a bolo založené v roku 1862 ako klasické malé rodinné vinárstvo. V roku 1986 bolo prevzaté súčasným vinárom Johannesom Schmitzom a hospodári na 9 hektároch. Pestuje výhradne rizling rýnsky a medzi jeho najlepšie viničné trate patrí svetoznámy "Ürziger Würzgarten" s vysokým podielom červenej bridlice v pôde a "Erdener Treppchen". Strmé polohy takmer úplne vylučujú použitie techniky a práce sú tak vykonávané ručne. Vek výsadby je od úplne mladej až po viac ako storočnú vínnu révu. Johannes vysádza aj v súčasnosti neštepený Riesling, cez 80 % výsadby je bez podpníka.


Selektívna redukcia úrody zaručuje, aby sa plne prejavil terroir vo víne. Samozrejmosťou je starostlivá vinifikácia, selektívny zber, šetrné spracovanie hrozna, pomalá fermentácia a dozrievanie vína. Takto sa vo víne zrkadlí to, čo je najcennejšie – koncentrácia, štruktúra, dlhotrvajúce ovocné arómy a silná mineralita. Rieslingy z Ürzigu sú veľmi dobre pitné, elegantné, plné exotického ovocia a pritom ľahké a osviežujúce.

Do degustácie vybral Johannes 13 Rieslingov.

Miesto: Škola vína, Wine Wave s.r.o., Na Kalvárii 7/A (Horský park), Bratislava

Termín: 20. júla 2017 (štvrtok), o 18:00 hod.

Cena: 39,- €/osoba

Rezervácie: 0903 446 422, beata.vlnkova@gmail.com


Pozn. - A ak sa degustácie náhodou nezúčastníte, ešte budete mať príležitosť ochutnať vína z vinárstva Rebenhof na Strekovskom vínnom festivale.



Na prispôsobenie obsahu, reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Potvrďte prosím ich používanie.