Mimoriadne spojenie sektu a brandy XO

november 13, 2019 15:00 · 3 minúty čítania

Dopriať si chuť sektu, ktorú si pred takmer dvomi storočiami vychutnávali panovníci, je v súčasnosti skutočnou raritou. Tento neodolateľný zážitok ponúka exkluzívny sekt Hubert XO brandy dosage, ktorý oživuje historickú receptúru a vzdáva hold bohatej, takmer 200-ročnej, tradícii výroby sektov na Slovensku.

Príbeh, za ktorým sa skrýva jedinečná kvalita

Unikátny sekt Hubert XO brandy dosage je vyrobený podľa pôvodnej receptúry z počiatku 19. storočia. V tých dobách si pôžitok zo šumivého vína mohla dopriať iba šľachta, kráľovský dvor a bohatí mešťania. Do expedičného likéru (dozáž) sa pridával dobre vyzretý cognac, resp. brandy. V súčasnosti si môže šumivé víno vychutnať väčšina z nás, avšak pôvodná receptúra je skutočnou vzácnosťou. Objavte dávne chute kráľov a vychutnajte si tento šumivý klenot najvyššej kvality a pochopíte, preto jeho cisárska a kráľovská výsosť Franz Joseph I. po ochutnaní sektu Hubert povedal: „Toto šampanské je vynikajúce!“

Spočiatku sa ako súčasť tirážneho likéru do šumivého vína používal koňak dovážaný zo srdca výroby koňaku – francúzskej oblasti Cognac, čo bolo veľmi nákladné. Avšak, majstri vo Vinárskych závodoch v Bratislave sa rozhodli prijať výzvu – vytvoriť vlastné kvalitné brandy, ktoré by sa do šumivého vína začalo pridávať. Svoje cenné skúsenosti efektívne využili, čoho výsledkom je Karpatské brandy, značka patriaca pod spoločnosť Hubert J. E.

Hubert XO

Prémiový sekt, ktorý sa vyrába tradičnou francúzskou metódou kvasením a vo fľašiach zreje minimálne 24 mesiacov. Hodí sa na výnimočné príležitosti alebo ako výnimočný darček. Pod jeho exkluzívnu chuť sa podpísalo Karpatské brandy XO, ktoré sa do sektu pridáva ako dozážny likér. Tento typ brandy dozrieval v 300-litrových sudoch až 15 rokov a sektu dodáva neopakovateľný buket a nenapodobiteľnú chuť. Milovníci neobyčajných sektov ocenia plnú, až robustnú chuť cuvée z odrôd Chardonnay spolu s pridaným Karpatským brandy XO. Za každou fľašou sa skrývajú hodiny ľudskej práce – od ručného zberu hrozna v slovenských viniciach, cez kontrolu výberu hrozna enológom, kvasenie vo fľaši, zrenie, ručné striasanie, pridanie brandy XO, až po someliéra, ktorý ho naservíruje na stôl. Sýta, tmavá žltá farba naznačuje dlhé zrenie vo fľaši. Biskvitové tóny s náznakom mandlí vo vôni. V chuti rozoznáte jemný nádych kávy, brandy a biskvitu. Všetko podčiarkuje dlhotrvajúce perlenie a nádherná perzistencia v chuti.


<< späť na tlačové správy


Chcete novinky o víne a vinárskych podujatiach?

Záleží nám na ochrane Vašich osobných údajov. Prečítajte si podmienky ochrany osobných údajov.

Na prispôsobenie obsahu, reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Potvrďte prosím ich používanie.