—
marec 11, 2020 02:00 · 2 minúty čítania
dorota pospíšilová, novošľachtence, ochutnávka novošľachtencov, odborný seminár, šľachtenie viniča, slovenská vinárska akadémia pezinok, vzdelávanie o víne, zmena termínu podujatia
OZNAM organizátora:
Vzhľadom na aktuálnu situáciu v súvislosti s koronavírusom (COVID19) a v súlade s nariadením primátora mesta Pezinok rušíme termín Odborného seminára Slovenskej vinárskej akadémie v Pezinku. Nový termín plánujeme na mesiac jún, presný dátum oznámime v dostatočnom predstihu.
Slovenská vinárska akadémia v Pezinku vás pozýva na odborný seminár, ktorého nosnou témou bude šľachtenie viniča. Povedú ho špičkoví odborníci v tejto oblasti - Ing. Dorota Pospíšilová, PhD. - najúspešnejšia slovenská šľachtiteľka viniča a prof. Ing. Pavel Pavloušek, PhD. z Mendelovej Univerzity (Brno/Lednice). Seminár je určený nielen vinohradníkom, vinárom, ale aj laickej verejnosti, ktorá sa chce dozvedieť viac o tejto téme a zároveň ochutnať výsledky šľachtiteľskej práce vo výsledných vínach.
Termín: 18. marec 2020 (streda)
Miesto: Hotel Vinársky dom, Holubyho 27, Pezinok
9:00 – 13:00 hod.
Odborná prednáška: Ing. Dorota Pospíšilová, PhD.
ŠĽACHTENIE VINIČA, DÔVODY V MINULOSTI A TERAZ, PERSPEKTÍVY, AKTUÁLNA SITUÁCIA – výsledky šľachtiteľskej práce a pohľad na celoživotné dielo, nové muštové a stolové odrody
Odborná prednáška: prof. Ing. Pavel Pavloušek, PhD. (Záhradnícka fakulta Mendelovej Univerzity Brno Lednice, odbor Vinohradníctvo a vinárstvo)
PRAKTICKÉ ASPEKTY ŠĽACHTENIA MUŠTOVÝCH PIWI ODRÔD – AGROTECHNICKÉ A PESTOVATEĽSKÉ ASPEKTY, EKOLOGICKÁ OCHRANA POČAS VEGETÁCIE, PODPNÍKY, KVALITA HROZNA A VÍNA
13:00 – 14:00 hod. – obedňajšia prestávka (reštaurácia hotela Vinársky dom)
14:00 – 16:30 hod. – komentovaná porovnávacia degustácia reprezentatívnych vzoriek vín z ČR a SR
Podujatie moderuje a spolukomentuje lektorka SVA – Ing. Edita Ďurčová DipWSET & WA
PARTNER PODUJATIA – Danube Wine Challenge IWC
Vstupné:
Účastnícky poplatok – člen EVIRS: 40€ (v cene celodenný odborný program)
Účastnícky poplatok – ostatní účastníci: 50€ (v cene celodenný odborný program)
Obed – Hotel Vinársky dom: 10€
Počet miest je limitovaný, rezervácia nutná! Uzávierka prihlášok: 6.3.2020.