Pozvánka pre fanúšikov vína na online vzdelávací kurz, ktorého garantom je Asociácia somelierov SR (ASSR). Využite súčasnú situáciu a investujte svoj voľný čas do vašej budúcnosti. Je to obrovská príležitosť na to, aby ste sa posunuli ďalej!

Keď kríza prehrmí, reštaurácie budú opäť potrebovať čašníkov aj somelierov. Svet gastronómie znovu ožije a každý sa bude snažiť byť ešte lepší, aby čo najskôr dobehol zameškané obdobie. Voľných pracovných síl bude pravdepodobne viac, a reštaurácie, vinotéky či vinári si budú vyberať tých, ktorí môžu priniesť pridanú hodnotu.

Nadšenci vína tiež môžu využiť tento čas na to, aby sa o svojom obdivovanom nápoji dozvedeli viac a v budúcnosti si sami mohli sebavedomejšie vyberať, čo chcú degustovať. Bude viac práce a nebudete mať už priestor, aby ste degustovali „piate cez deviate“, ale pekne plánovane.

Vzhľadom k súčasnej epidemiologickej situácii je vás pripravená online verzia somelierskeho kurzu Somelier junior s odbornou garanciou Asociácie somelierov Slovenskej republiky. Kurz teraz môžete absolvovať z pohodlia domova, aby žiaden vírus neobmedzil vašu túžbu po zmysluplnom vzdelaní o víne. Navyše ušetríte peniaze za cestovanie a ubytovanie.

Úspešní absolventi kurzu získajú certifikát Somelier junior, na ktorom je garančná insígnia Asociácie somelierov Slovenskej republiky. Certifikát Somelier junior, ktorý získate, má rovnakú vážnosť aj platnosť ako pri klasických kurzoch, ktoré pravidelne organizuje ASSR počas celého roka.

Kurz Somelier junior absolvovalo v Asociácii somelierov Slovenskej republiky už viac ako 500 absolventov.
Odborné materiály pre vás pripravili:

  • Beáta Vlnková – prezidentka ASSR
  • Rastislav Šuták – viceprezident ASSR, reprezentant Slovenska na Majstrovstvách sveta somelierov v roku 2019, somelier spoločnosti CORNER & Co., Bratislava
  • Miroslav Jajcay – člen prezídia ASSR, somelier a obchodník s vínom, CHATEAU – VIN s.ro., Reštaurácia Karolína, Slovenský Grob
  • Dominik Baránek – člen prezídia ASSR, somelier a manažér reštaurácie GLOBO Restaurant & Wine bar, Bratislava
  • Róbert Páleník – člen prezídia ASSR, somelier a obchodník s vínom WINE EXPERT s.r.o., Bratislava
  • Slavomíra Raškovič – technická riaditeľka somelierskych súťaží ASSR, somelierka a manažérka reštaurácií Gašperov mlyn, Moment – bistro & ubytovanie, Batizovce

Ako bude kurz prebiehať

Budete potrebovať len správne kalichy, someliersku vývrtku, notebook, telefón a možnosť pozrieť si DVD. Po uhradení školného vám zašlú:

– e-skriptá z oblasti somelierstva

– 6 fliaš vynikajúceho slovenského vína a k tomu online videá s výrobcami, ktorí toto víno vyrobili – vysvetlia vám, ako ho robili, ako víno vyzerá, vonia a chutí

– 2 ks DVD o pestovaní viniča hroznorodého a výrobe vína

– náučné video "servis vína"

– zoznam odporúčanej literatúry

– prístupový kód do neverejnej skupiny na FB, prostredníctvom ktorej vás budú kurzom po jednotlivých kapitolách sprevádzať

– priamy kontakt na odbornú garantku Beátu Vlnkovú, ktorá vás počas celého procesu bude podporovať a odpovedať na vaše prípadné otázky cez WhatsApp alebo telefón.


Ako prebieha skúška:

– online testy (30 otázok) pre utvrdenie sa, že ste si si potrebné vedomosti osvojili

– online kontrolné otázky z videí a dvd

– na záver vás poprosíme, aby ste nám zaslali vaše video (nahraté telefónom), ako ovládate dekantáciu červeného vína.

Po vyhodnotení jednotlivých častí skúšok vám bude zaslaný poštou certifikát Asociácie somelierov Slovenskej republiky Somelier junior.


Termín:

Váš kurz môže začať kedykoľvek po úhrade školného

Cena:

160€ / 1 osoba (v cene je okrem učebných materiálov 6 fliaš slovenského vína)

280 € / 2 osoby (v cene je okrem materiálov 6 fliaš slovenského vína)

360 € / 3 osoby ( v cene je okrem učebných materiálov 6 fliaš slovenského vína )


Prihlásiť sa môžete tu:

www.skolavina.com

Wine Wave s.r.o. - Beáta Vlnková
Magurská 5/A, 831 01 Bratislava
Tel.: 0903 446 422
E-mail: beatavlnkova@gmail.com