Vedieť vybrať vhodné víno, správne ho podávať a vedieť podávať s jedlom je súčasťou kultúry. Kurz je určený začínajúcim somelierom, milovníkom vína a všetkým, ktorí chcú byť dokonalým hostiteľom pre svojich hostí alebo chcú vedieť, ako byť sebaistý ako hosť v reštaurácii. Kurz môžete ukončiť skúškou, úspešní absolventi obdržia certifikát Somelier junior od Asociácie somelierov Slovenskej republiky.
Termín: 21. marca 2020 ... 9:00 – 19:00 hod.
Účastníci sa vzdelávajú v témach:
- Profesia someliera, vínna etiketa, vínny lístok, aperitív a digestív,
- Servis vína, jedlo a víno,
- Senzorické hodnotenie vína,
- Najznámejšie odrody viniča hroznorodého so zameraním na SR, základy výroby vína, vinohradníctvo a vinárstvo Slovenska.
Prednáša: Beáta Vlnková
Miesto konania: Apollo hotel, Dulovo námestie 1, Bratislava
Cena: 110€ (zahŕňa: odborné prednášky, degustácia 20 vzoriek vína, obed, skúška, certifikát pre úspešných absolventov skúšky, učebné materiály, ktoré obdržia účastníci pred konaním kurzu)
Organizačný garant kurzu:
Wine Wave s.r.o.
Magurská 5/A, 831 01 Bratislava
Tel. + 421 903 44 64 22
E-mail: beatavlnkova@gmail.com